Σερβίρετε με ρύζι, ζυμαρικά ή πατάτες
Υλικά
1 κιλό κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ. σ. πάπρικα γλυκιά
2 φύλλα δάφνης
1 φλ. τσαγιού ντοματοπολτό
Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
Φρέσκο θυμάρι ή άλλα βότανα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 2
Προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρετε μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
Βήμα 3
Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 4
Προσθέστε την πάπρικα, τα φύλλα δάφνης και το ντοματοπολτό και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 5
Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και ρίξτε το κόκκινο κρασί. Αφήστε να βράσει για 2- 3 λεπτά.
Βήμα 6
Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και τα βότανα. Καλύψτε την κατσαρόλα και μειώστε τη φωτιά. Αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 30- 40 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλο και να πήξει η σάλτσα.
Βήμα 7
Σερβίρετε το κοκκινιστό κοτόπουλο ζεστό, πάνω σε ρύζι, ζυμαρικά ή πατάτες.
Πηγή: newsbeast.gr
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου