Κοτόπουλο κοκκινιστό


Σερβίρετε με ρύζι, ζυμαρικά ή πατάτες

Υλικά

1 κιλό κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες

2 κ. σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ. σ. πάπρικα γλυκιά

2 φύλλα δάφνης

1 φλ. τσαγιού ντοματοπολτό

Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση

1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί

1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου

Φρέσκο ​​θυμάρι ή άλλα βότανα της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 2

Προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρετε μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.

Βήμα 3

Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 4

Προσθέστε την πάπρικα, τα φύλλα δάφνης και το ντοματοπολτό και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 5

Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και ρίξτε το κόκκινο κρασί. Αφήστε να βράσει για 2- 3 λεπτά.

Βήμα 6

Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και τα βότανα. Καλύψτε την κατσαρόλα και μειώστε τη φωτιά. Αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 30- 40 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλο και να πήξει η σάλτσα.

Βήμα 7

Σερβίρετε το κοκκινιστό κοτόπουλο ζεστό, πάνω σε ρύζι, ζυμαρικά ή πατάτες.

Πηγή: newsbeast.gr

Σχόλια