Για τα κρύα βράδια του χειμώνα
Υλικά
750 ml κόκκινο κρασί
1 μανταρίνι σε φέτες
1 ξυλάκι κανέλας
1 αστεροειδή γλυκάνισο
3 αποξηραμένα σύκα
4 γαρύφαλλα
3 κόκκους μαύρου πιπεριού
50 ml κονιάκ
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ρίξτε το κόκκινο κρασί σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε το μανταρίνι, το ξυλάκι κανέλας, τον γλυκάνισο, τα αποξηραμένα σύκα, τα γαρύφαλλα και τους κόκκους μαύρου πιπεριού.
Βήμα 2
Ζεστάνετε πολύ απαλά μέχρι να σιγοβράσει και στη συνέχεια σβήστε τη φωτιά.
Βήμα 3
Απομακρύνετε τα ολόκληρα μπαχαρικά και τους κόκκους πιπεριού με ένα κουτάλι και προσθέστε το κονιάκ.
Βήμα 4
Σερβίρετε σε κούπες. Μπορείτε να ρίξετε σε κάθε μία και μια φέτα μανταρινιού για περισσότερο άρωμα.
Πηγή:newsbeast.gr
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου