Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
- 250 ml ελαιόλαδο
- 200 g σουσάμι
- 150 g καρυδόψιχα
- 150 g αμυγδαλόψιχα
- 70 g ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας κανέλα
- 1/2 κουτ. σούπας γαρίφαλο
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι
- 200 g μέλι (Για το σιρόπι)
- 250 g ζάχαρη (Για το σιρόπι)
- 300 ml νερό (Για το σιρόπι)
- 1 φλούδα από πορτοκάλι ή λεμόνι (Για το σιρόπι)
- 1 ξυλάκι κανέλα (Για το σιρόπι)
- 2 μοσχοκάρφια (Για το σιρόπι)
- Εκτέλεση
- 1. Καβουρδίζουμε το σουσάμι και το ψιλοκόβουμε στο πολυμηχάνημα.
- 2. Σε ένα μπολ, ετοιμάζουμε τη γέμιση, ανακατεύοντας τους ξηρούς καρπούς, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη και το ξύσμα.
- 3. Ανοίγουμε τα φύλλα, ένα-ένα, και στην άκρη κάθε φύλλου τοποθετούμε κουταλιές από το μίγμα της γέμισης, το κλείνουμε σε ρολό και το τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα υλικά.
- 4. Σε ένα μικρό τηγάνι, ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και ραντίζουμε με αυτό τις έτοιμες σαμουσάδες.
- 5. Ψήνουμε τις σαμουσάδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC στις αντιστάσεις, στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου, για περίπου 75-80’.
- 6. Αφήνουμε τις σαμουσάδες να κρυώσουν καλά και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
- 7. Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5’ σε μέτρια φωτιά, ξαφρίζουμε το σιρόπι και σιροπιάζουμε τις σαμουσάδες.
- 8. Αφήνουμε να μελώσουν καλά, κόβουμε τα ρολά σε κομμάτια και σερβίρουμε!
- Πηγή: AB
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου