Μανιταρόσουπα βελουτέ με μπέικον και ψητό ψωμάκι


Υλικά 

50 γρ μπέικον

  • 1 κρεμμύδι
  • 250 γρ. Μανιτάρια πορτομπέλο
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 5 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 100 γρ κρέμα γάλακτος
  • λίγο σκόρδο
  • 6 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • πάπρικα
  • 1/2 λεμόνι (χυμός)
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 5 κ.σ. γιαούρτι

  • Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια. Κόβουμε το μπέικον και το κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια. 
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με το βούτυρο το μπέικον και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το αλατοπίπερο, τα μυρωδικά και τον χυμό λεμονιού και ανακατέβουμε καλά. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά περίπου.

  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατέβουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό και τη κρέμα γάλακτος και βράζουμε για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και την περνάμε από το μπλέντερ για να γίνει κρέμα. Φρυγανίζουμε λεπτές φετούλες ψωμιού και σερβίρουμε μαζί με τη σούπα σε μπολ ή βαθύ πιάτο. 
  • Πριν το σερβίρισμα, βάζουμε στο κέντρο της σούπας, σε κάθε πιάτο, από μια κουταλιά γιαούρτι.
  • Πηγή: ab.gr/recipes

Σχόλια