Σνίτσελ πανέ με πατάτες τηγανιτές


Εύκολη και αγαπημένη συνταγή μικρών και μεγάλων

Υλικά

4 μοσχαρίσια σνίτσελ, 200γρ. περίπου το καθένα

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Αρχικά, βάζετε ένα ένα τα σνίτσελ ενδιάμεσα σε δύο κομμάτια μεμβράνης ή αντικολλητικό χαρτί και τα χτυπάτε με ένα πλάστη για να λεπτύνουν και να απλώσουν.

Βήμα 2

Αφαιρείτε τη μεμβράνη και αλατοπιπερώνετε καλά όλα τα κομμάτια.

Βήμα 3

Βάζετε σε ένα πιάτο το αλεύρι, σε ένα δεύτερο την τριμμένη φρυγανιά και σε ένα φαρδύ μπολ τα χτυπημένα αυγά.

Βήμα 4

Περνάτε ένα ένα τα σνίτσελ από το αλεύρι και τα τινάζετε ελαφρά για να φύγει η περίσσια ποσότητα.

Βήμα 5

Τα βυθίζετε ένα ένα στα χτυπημένα αυγά και με ένα πιρούνι τα κρατάτε για λίγο πάνω από το μπολ για να στραγγίξουν από το πολύ αβγό.

Βήμα 6

Τέλος, τα πανάρετε στην τριμμένη φρυγανιά, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά και στις δύο πλευρές τους.

Βήμα 7

Στη συνέχεια, ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε αρκετό ελαιόλαδο. Βάζετε ένα ένα τα σνίτσελ και τηγανίζετε για 3-4 λεπτά από την μία πλευρά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Βήμα 8

Γυρίζετε με προσοχή και τηγανίζετε την δεύτερη πλευρά για 2-3 λεπτά. Αφήνετε τα σνίτσελ σε ένα σκεύος στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.

Βήμα 9

Σερβίρετε κυρίως με πατάτες τηγανιτές, αφού πρόκειται για κλασική συνταγή.

Πηγή: newsbeast.gr

Σχόλια