Εύκολη και αγαπημένη συνταγή μικρών και μεγάλων
Υλικά
4 μοσχαρίσια σνίτσελ, 200γρ. περίπου το καθένα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Βήμα 1
Αρχικά, βάζετε ένα ένα τα σνίτσελ ενδιάμεσα σε δύο κομμάτια μεμβράνης ή αντικολλητικό χαρτί και τα χτυπάτε με ένα πλάστη για να λεπτύνουν και να απλώσουν.
Βήμα 2
Αφαιρείτε τη μεμβράνη και αλατοπιπερώνετε καλά όλα τα κομμάτια.
Βήμα 3
Βάζετε σε ένα πιάτο το αλεύρι, σε ένα δεύτερο την τριμμένη φρυγανιά και σε ένα φαρδύ μπολ τα χτυπημένα αυγά.
Βήμα 4
Περνάτε ένα ένα τα σνίτσελ από το αλεύρι και τα τινάζετε ελαφρά για να φύγει η περίσσια ποσότητα.
Βήμα 5
Τα βυθίζετε ένα ένα στα χτυπημένα αυγά και με ένα πιρούνι τα κρατάτε για λίγο πάνω από το μπολ για να στραγγίξουν από το πολύ αβγό.
Βήμα 6
Τέλος, τα πανάρετε στην τριμμένη φρυγανιά, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά και στις δύο πλευρές τους.
Βήμα 7
Στη συνέχεια, ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε αρκετό ελαιόλαδο. Βάζετε ένα ένα τα σνίτσελ και τηγανίζετε για 3-4 λεπτά από την μία πλευρά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Βήμα 8
Γυρίζετε με προσοχή και τηγανίζετε την δεύτερη πλευρά για 2-3 λεπτά. Αφήνετε τα σνίτσελ σε ένα σκεύος στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.
Βήμα 9
Σερβίρετε κυρίως με πατάτες τηγανιτές, αφού πρόκειται για κλασική συνταγή.
Πηγή: newsbeast.gr
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου